Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00
Mina SidorKundservice
Takfärg Gjøco Proff Vit

Takfärg Gjøco
Proff Vit

Nyhet

fr. 499 kr
Välj Volym
Lagervara  - Levereras normalt inom 4-7 vardagar.
Utlämningsställe -
 
Fri frakt!

Expeditionsavgift beräknad på varukorgen kan tillkomma.

Matt och användarvänlig takfärg. Gjøco Proff Tak og Loft är en vattenspädbar, luktsvag, lösningsmedelsfri och reflexfri PVA-dispersionsfärg för inomhusbruk i torra utrymmen. Används som grund och toppstryk i tak av byggplattor, gips, betong, glasfiberväv och spackel.
Varumärke

Beskrivning

Matt och användarvänlig takfärg. Gjøco Proff Tak og Loft är en vattenspädbar, luktsvag, lösningsmedelsfri och reflexfri PVA-dispersionsfärg för inomhusbruk i torra utrymmen. Används som grund och toppstryk i tak av byggplattor, gips, betong, glasfiberväv och spackel.
Förbehandling
Underlaget ska vara fast, rent och torrt. Rengör med Gjøco Husvask eller Gjøco Interiørvask, och skölj väl med rent vatten. Släta ytor mattas ner med sandpapper. Missfärgade ytor grundmålas med Gjøco Proff Isolèr för att förhindra genomslag. Obehandlat murverk, tidigare vitkalkade och kraftigt infekterade underlag skrapas, borstas och grundas med Gjøco Primer för murverk och betong innan applicering av Gjøco Proff Tak og Loft.

Applicering
Gjøco Proff Tak og Loft är färdig för användning och skall normalt inte förtunnas. Applicera 1–2 skikt efter behov. På sugande underlag kan det vara nödvändigt att applicera flera skikt för att undvika fläckar. Miljömärkning Gjøco Proff Tak og Loft är godkänd av Nordisk Miljömärkning och tillgodoser kraven för miljömärkning Svanen. Accepteras enligt Byggvarubedömningens Bedömningskriterier, BVB. Lagring Vid lagring av överbliven färg, sätt på locket ordentligt för att förhindra spill och uttorkning. Färgen skall transporteras, lagras och förvaras stående, torrt och frostfritt. Avfallshantering Flytande färg och tvättvatten får inte tömmas i avlopp eller i naturen utan levereras till godkänd mottagning för farligt avfall. Tomma, rena och torra plastförpackningar utan handtag kan levereras som plastavfall. Övrig Information Rör om väl före användning. Typ: PVA-dispersionsfärg

Kulör: Vit, kan brytas i ljusa kulörer
Glans: Matt 1–3
Densitet: Ca. 1,4 g/l
Torrhalt (volym %): Ca.40
Appliceringsmetod: Pensel, roller eller högtrycksspruta. Sprutning bör göras av professionella
Förtunning/rengöringsmedel: Vatten
Rekommenderad förbrukning: 8 - 10 m²/liter, beroende på underlaget
Vägledande data för högtrycksspruta:
Munstycke: 0,021", 0,53 mm
Sprutvinkel: 65–80⁰
Spruttryck: 150 kg/cm²
Torktid (23 °C, 50 % R.F.):
Dammtorr: 1 timme

Övermålningsintervall, minimum: 2 timmar. Avviker med förändrade temperaturer, luftfuktighet, ventilation och skikttjocklek. Full vidhäftning uppnås efter 4 veckors härdning.

Minimum appliceringstemperatur: +5°C. Bäst resultat uppnås vid påföring i rumstemperatur.

Egenskaper

VarumärkeGjøco
Art.Nr.G4281P27-GJ
GlansMatt
FärgVit
Åtgång8-10 m²/liter
UtförandeTak Inomhus
Inomhus/UtomhusInomhus
TypTakfärg inomhus
Volym2,7, 9 l